Medeea Katerina Petrovan

Medeea este pasionată de tot ceea ce înseamnă mediul business și implicarea activă în comunitate. Până în prezent, ea a fost implicată în coordonarea și implementarea a peste 60 de proiecte, atât în zona de business, cât și domeniul comunitar unde activează din anul 2008.

În ceea ce privește formarea, se menționeză:

 • Licență în Finanțe și Bănci, în cadrul Universității Transilvania Brașov.
 • Licență în Drept
 • Masterat în Politici Contabile, Audit și Control de Gestiune
 • Expert contabil, membru CECCAR
 • Expert evaluator, membru ANEVAR
 • Doctorand în Finanțe în cadrul Universității Transilvania din Brașov
 • Diverse alte certificări ANC: formator, project manager, evaluator proiecte, expert achiziții publice etc.

În timp, Medeea și-a completat educația din mediul formal prin activități de voluntariat, fiind implicată în organizații sau programe precum Rotary, AIESEC, International Award for Young People, Aspire Academy sau Rotaract România și Republica Moldova, unde a reprezentat în calitate de Președinte organizația cu 64 de Cluburi în cele 2 țări și peste 1600 membri.

În domeniul consultanței de afaceri și fonduri nerambursabile este activă din anul 2011, fiind implicată în dezvoltarea de proiecte pe diverse linii de finanțare precum:

 • Programul Operațional Regional - POR (Măsurile: 2.1.A, 2.2 precum și măsuri în care au vizat colaborarea cu Unități Administrativ Teritoriale sub Axele 4 și 5);
 • Programul Național de Dezvoltare Rurală PNDR (Măsurile 4.1, 4.2, 6.2, 6.4);
 • Programul Operațional Competitivitate - POC (Măsura 121), precum și Programe de finanțare din fostul ciclu de programare (POSCCE 332, 133, 232 etc);
 • Programul Operațional Capital Uman - POCU (Startup Plus, OS6.12 etc)
 • PNRR (C5 - Valul Renovării și C10 - Fondul local)
 • Programe Naționale de finanțare: schema de Minimis, HG332/2014, HG807/2014, Programul SRL-D, Comerț, Programul de Microindustrializare, Startup Nation, etc.

Pe lângă dezvoltarea și implementarea de proiecte prin fonduri nerambursabile, Medeea s-a implicat în diverse proiecte de consultanță în afaceri, prin elaborarea de studii de fezabilitate, planuri de afaceri, analize economico-financiare, analize de tip Cost-Beneficiu sau strategii de dezvoltare.

Este implicată și în dezvoltare strategică, activând ca expert al UEFISCDI în dezvoltarea Strategiei Naționale de Cercetare Dezvoltare și Specializare Inteligentă pentru România și în elaborarea strategiilor de dezvoltare pentru diverse comune sau municipii din țară.

Pe lângă consultanță, trainingul este un domeniu care o pasionează. Ca formator, Medeea a susținut cursuri acreditate ANC și nu numai pentru +1500 de oameni din toată țara în ultimii 10 ani, pe tematici precum: formare de formatori, competențe antreprenoriale, project management, dezvoltarea și implementarea de proiecte prin fonduri nerambursabile, public speaking și comunicare etc.

În domeniul comunitar, inițiativa ei de suflet rămâne cea a proiectelor de dezbateri academice dedicate tinerilor de liceu (Dezbatem România! și Brașovul Dezbate!), prin care, în cele 11 ediții organizate până în prezent, au fost implicați peste 2000 de tineri din România, 100 de profesori și 55 de licee.

Pe lângă voluntariat, iubește chitara clasică pe care a studiat-o timp de 8 ani, canto-ul, iar muntele este locul pe care îl numește acasă.

Contactează-ne